Waterschade door installatiebedrijf
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

#1: Waterschade door installatiebedrijf Auteur: Mirage BerichtGeplaatst: vr 15 mei 2020 11:22
    —
Hallo,
Wij hebben waterschade aan laminaat en muren/plafond (stuc/schilderwerk) opgelopen omdat een medewerker installatiebedrijf, tijdens werkzaamheden aan de verwarmingsketel, heeft verzuimd om de afvoerslang wasmachine terug te plaatsen in de daarvoor bestemde afvoer.
Wasmachine is geplaatst op zolder in aparte zolderkamer naast de verwarmingsketel waar het installatiebedrijf voor werkzaamheden aanwezig was. Na afhandeling werkzaamheden verwarmingsketel door installatiebedrijf hebben wij de wasmachine aangezet. Tijdens het wasprogramma is het water vol uitgestroomd over de daar aanwezige laminaatvloer, via de overloop zolder, via de vaste zoldertrap naar de overloop 1e verdieping gestroomd.
Hierdoor is schade ontstaan aan de laminaatvloer in de aparte zolderkamer en mogelijk andere delen laminaat op overloop zolder en 1e verdieping. Tevens is zichtbare waterschade ontstaan op muren en plafonds (stuc/schilderwerk)
Wij hebben het installatiebedrijf aansprakelijk gesteld en zij erkennen dat een van de medewerkers een fout heeft gemaakt door de afvoerslang wasmachine niet meer terug te plaatsen in de daarvoor bestemde afvoerbuis. Zij zijn in beginsel bereid om mee te werken aan vergoeding maar geven nu al aan dat het een traject lange adem zal zijn met verzekeringsmaatschappij.
Het installatiebedrijf heeft kort na de waterschade fotos gemaakt en wij hebben het bedrijf schriftelijk (mail) aansprakelijk gesteld voor de waterschade. Zij verzoeken ons om een offerte van herstel te maken door schilder of herstelbedrijf.
Vraag is nu hoe wij dat het beste kunnen doen. Een willekeurig (herstel)bedrijf inschakelen voor offerte of moeten wij dit via onze verzekering aanlopen of dient het installatiebedrijf hierin te acteren.

Dank voor uw reactie

#2:  Auteur: LucyLG BerichtGeplaatst: zo 17 mei 2020 4:09
    —
Deze schade kan buiten verzekering om worden geregeld uiteraard. Het valt onder jouw inboedel en opstalverzekering wellicht maar er is een partij die verzekerd is of zou moeten zijn voor beroeps en of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en die aansprakelijkheid ook erkennen.


Ik zou ze niet alleen aansprakelijk houden voor de daadwerkelijke schade maar ook de buitengerechtelijke kosten om vaststelling van jouw juridische positie te beoordelen en de gevolgschade ervan. Een offerte kan je bij iedere gecertificeerde partij opvragen.

De vraag is waarom de verzekering er niet bij betrokken mag worden? Waar zijn ze bang voor?



Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl