E-mail ambtenaar aangemerkt als besluit.
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

#1: E-mail ambtenaar aangemerkt als besluit. Auteur: @Paul BerichtGeplaatst: di 19 sep 2017 16:23
    —
Een e-mail van een ambtenaar aan een (derde-) belanghebbende kan onder bepaalde voorwaarden als een besluit worden aangemerkt. Dit staat nog even los van de vraag of het besluit bevoegd is genomen. In deze uitspraak geeft de voorzieningenrechter aan dat de email van de ambtenaar op rechtsgevolg is gericht en om deze reden als een besluit is aan te merken. In dat geval kunnen (derde-)belanghebbenden bezwaar maken en indien sprake is van een spoedeisend belang ook een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

De omstandigheid dat de burgemeester in de brief van 28 december 2015 aangeeft dat er door hem of namens hem geen gedoogbesluit voor carbidschieten is genomen, maakt deze kwestie nog ingewikkelder. Volgens de voorzieningenrechter moet deze brief van de burgemeester als een intrekking van zijn gedoogbesluit gezien worden. Nu geen sprake is van een gedoogbesluit c.q. een geaccepteerde melding, is het voor de derde-belanghebbende verboden om carbid te schieten en heeft de burgemeester bij een overtreding van dit verbod een beginselplicht tot handhaving. Volgens de voorzieningenrechter is hierdoor geen sprake meer van een actueel procesbelang en is er geen aanleiding om een voorlopige voorziening te treffen.

Via: http://www.bhbw.nl/nieuws/jurisprudentie-is-een-mededeling-van-een-ambtenaar-inzake-het-carbidschieten-een-besluit-in-de-zin-van-de-algemene-wet-bestuursrecht
Link uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBNNE:2015:6071



Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl