erfrecht
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

#1: erfrecht Auteur: ma BerichtGeplaatst: do 18 mei 2017 10:08
    —
Ik heb deze vraag al een keer gesteld, heb toen een link gekregen maar daar kon ik niks vragen.
Geachte heren

In 1987 is mijn moeder, en toen gehuwd in gemeenschap van goederen met mijn vader overleden.
Zij Bezaten een zeer goede Kennel met Yorkshire Terriėr hondjes, en waren al meerdere malen Internationaal Kampioen geworden
De Kennel met goede naam, was van mijn Moeder, er was geen Testament, Mijn Vader is hertrouwd,met iemand die ook die hondjes fokte, maar had toen maar een paar honden waarvan er ook kruisingen tussen zaten.
Ondertussen is mijn Vader twee jaar geleden overleden, nu is ook zijn vrouw overleden, de Dochter van mijn stiefmoeder krijgt nu de helft, en wij moeten het met vieren delen.

De kindsdelen vanuit de erfenis van mijn moeder zijn onder beheer van mijn vader gebleven en ingebracht in het latere huwelijk tussen mijn vader en zijn vrouw

Dus mijn vraag is, waar is ons Moeders Kindsdeel ?

Mijn vraag aan u is: Zijn er heden nog rechten te ontlenen aan deze inbreng van de kindsdelen vanuit de erfenis uit het overlijden van mijn moeder in 1987 ?


Met vriendelijk groet,


ik heb deze vraag gesteld aan de Notaris die de Erfenis behandeld, maar ik krijg geen bericht terug.
Nu heb ik gisteren een exel blad toegestuurd gekregen, met cijfers en betalingen voor de rechtbank, en onderaan het bedrag wat ik Erf, ik moet mijn bankrekening nummer doorsturen, ik vind dit een beetje onprofessioneel. Graag snel een antwoord. Gr Ma

#2:  Auteur: DENNIS79 BerichtGeplaatst: vr 19 mei 2017 11:52
    —
Dit gaat waarschijnlijk om veel geld. U doet er verstandig aan om met alle relevante stukken een expert op te zoeken. Via internet, zonder inzage in stukken, is dit onbegonnen werk om een correct antwoord te geven waar u echt iets aan heeft.

#3:  Auteur: Thelawspecialist BerichtGeplaatst: za 20 mei 2017 0:01
    —
Als er geen testament is geldt het versterferfrecht. Dit houdt dus in dat toen jouw moeder overleed er drie erfgenamen waren (groep 1 partner en kinderen).
Vader kreeg 50% van het bezit a.g.v. het huwelijksrecht. Het overige deel wordt verdeeld onder vader en twee kinderen. Jullie (vader + twee kinderen) krijgen aldus 1/3 van het deel van moeder. Ik weet niet of dit is gebeurd maar het is verstandig om bij de wettelijke verdeling de vordering van de kinderen goed te berekenen en vast te leggen omdat de kinderen hun erfdeel nog niet in handen kriigen. Het erfdeel hoort omgerekend te worden in geld. Dit bedrag is pas opeisbaar na het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Omdat jullie vader was hertrouwd betekent dit dus bij het overlijden van jullie stiefmoeder.
Het bedrag is thans opeisbaar en daar hebben jullie recht op.

Kijk ook eens op www.multicultiforum.nl waar mensen op zitten die ook in de praktijk werkzaam zijn als juristen. Wellicht dat je daar meer informatie kan krijgen.



Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl