Extreme ontruimingskosten Woonzorg aangepaste huurwoning
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Extreme ontruimingskosten Woonzorg aangepaste huurwoning Auteur: hermanJ BerichtGeplaatst: ma 09 jan 2017 18:17
    —
Na de gedwongen ontruiming van hun huurwoning 31 oktober, krijgt de oud-hoofdbewoner – inmiddels net gepensioneerde dakloze – een ongespecificeerde rekening van Woonzorg (co-operatie) van ruim 26.473,51 euro. Te betalen binnen 14 dagen. Als hij dat moet afbetalen, dan is hij voor de rest van zijn leven veroordeeld tot leven van de beslagvrije voet.

Hij (sinds 2003 hartpatiënt, inmiddels 3 hartaanvallen overleefd, WAO uitkering tot aan pensioen) woonde er met zijn gezin al 34 jaar. De woning was van de gemeente en werd aangepast met trapliften omdat zijn vrouw (60 jr) polio heeft sinds haar jeugd. Zij leeft al jaren vanuit haar rolstoel (kan niet lopen). Om zijn gehandicapte vrouw te kunnen laten baden heeft de bewoner – met medeweten van de verhuurder/de gemeente - op eigen kosten een badkamer ingericht in de “kleine slaapkamer”. Ook woonden zijn kinderen (tweeling van 19 jaar) nog bij hem in. Alle 4 zijn nu dakloos! Zijn vrouw zit bij het Leger des Heils in De Haag, hijzelf bij een opvanghuis van de ggz, zijn zoon op de camping, zijn dochter bij kennissen.

De gemeente heeft ongeveer een decennium geleden, de woning voor 35.000 gulden (=15.882 euro) verkocht aan Woonzorg. Woonzorg heeft toen geen inspectierapport laten opmaken, zodat de huurder er m.i. vanuit kan gaan dat Woonzorg de woning in de toenmalige staat (dus inclusief verbouwingen en uitbouw in de tuin en volière) heeft geaccepteerd als zijnde “de oorspronkelijke staat”.

De huurder, die altijd netjes de huur heeft betaald, is het huis uit gezet op verzoek van Woonzorg naar aanleiding van “overlast”. Op aanraden van de gemeente – die inmiddels op de hoogte was gesteld van de benarde positie van de bewoners – heeft de huurder geen beroep ingesteld tegen het vonnis van de kantonrechter.

Wat moet deze ex-huurder doen om deze extreme factuur van Woonzorg te bestrijden?
Welke rechten en plichten heeft Woonzorg ten aanzien van het in rekening brengen van deze “kosten”?



Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl