Verrekening belastingteruggaaf met toeslag
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Fiscaal recht

#1: Verrekening belastingteruggaaf met toeslag Auteur: Jorie BerichtGeplaatst: di 10 mei 2016 11:21
    —
Een vraag:

Als er een toeslagen terug betaald moet worden, kan dat via een standaardbetalingsregeling in 24 maanden.

Als er vervolgens een voorlopige belastingaanslag op de mat valt, waaruit blijkt dat een x bedrag zal worden overgemaakt, wordt deze verrekend met de toeslagschuld. Tot zover nog niks aan de hand.
Maar wanneer er enige tijd later een definitieve aanslag volgt, waar uit blijkt dat de uitgekeerde bedrag van de voorlopige aanslag moet worden terug betaald. Kan dan het verekende bedrag worden teruggevorderd? En hoe en waar is dat geregeld.

Groet John

#2:  Auteur: hilde12 BerichtGeplaatst: di 10 mei 2016 19:32
    —
Gewoon in de AWR.

Alles wat je onterecht krijgt moet je terugbetalen.

#3:  Auteur: Ronald78 BerichtGeplaatst: do 12 mei 2016 11:43
    —
Terug te betalen toeslagen kunnen op grond van art. 30, lid 2, AWIR worden verrekend met voorlopige aanslagen. Dat de definitieve aanslag afwijkt van de voorlopige aanslag, doet daar niet aan af. Dat kan anders zijn als de voorlopige aanslag nooit zo had mogen worden opgelegd door de belastingdienst. Doorgaans wordt de voorlopige aanslag echter opgelegd aan de hand van de aangifte of een verzoek om een voorlopige aanslag/teruggaaf. In dat geval mag de belastingdienst uitgaan van de juistheid daarvan. Dan houdt het dus op.

Alternatief is (tijdig) om uitstel van betaling van de definitieve aanslag aan te vragen. In de Invorderingswet staan daarvoor diverse mogelijkheden, van kort tot lang uitstel, ieder met eigen voorwaarden.

#4:  Auteur: Jorie BerichtGeplaatst: vr 13 mei 2016 10:01
    —
Bedankt voor het antwoord



Rechtenforum.nl -> Fiscaal recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl