Onderzoek bron van inkomen (fiscaal technisch); pc meenemen?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Fiscaal recht

#1: Onderzoek bron van inkomen (fiscaal technisch); pc meenemen? Auteur: FGH BerichtGeplaatst: wo 11 nov 2015 22:12
    —
Een kennis van mij heeft te horen gekregen dat er een onderzoek zal plaatsvinden naar de bron van inkomen naar aanleiding van de ingevulde aangifte inkomstenbelasting 2014.
Er zal dus inzage in de boeken gegeven moeten worden, maar de boekhouding staat op een pc.
Mag de belastinginspecteur deze pc nu meenemen om de boekhouding te bekijken, of is het verschaffen van een kopie van de boekhouding voldoende? Als de pc meegenomen wordt, kan er natuurlijk geen verdere administratie bijgehouden worden in digitale vorm.

#2:  Auteur: Ronald78 BerichtGeplaatst: vr 13 nov 2015 12:12
    —
Dat ligt eraan wat voor onderzoek er plaatsvindt. Bij een strafrechtelijk onderzoek door de FIOD zal die PC doorgaans inderdaad in beslag genomen worden. Maar die komen meestal onaangekondigd en met een huiszoekingsbevel.

Doorgaans zul je een vragenbrief krijgen met het verzoek om informatie op te sturen, soms wil de controleur de boeken inzien. Afhankelijk van de omvang volstaat een uitdraai van de grootboeken en een kopie van de achterliggende facturen. Nooit originelen meegeven, die willen nog wel eens kwijtraken.

Als het om bedragen gaat die je niet kunt missen, dan is het verstandig om op tijd een fiscalist te raadplegen - achteraf puinruimen is altijd duurder.



Rechtenforum.nl -> Fiscaal recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl