#16:  Auteur: jeroen1989BerichtGeplaatst: ma 24 jun 2013 21:36
    —
Onderscheidt tussen studenten door criterium verhoging
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina Vorige  1, 2  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Scriptieforum

Kan een verandering zomaar plaats vinden aan het eind van een schooljaar? Wat invloed heeft op studenten?
Ja
0%
 0%  [ 0 ]
nee
100%
 100%  [ 1 ]
Totaal aantal stemmen : 1

Quote:
Woensdag op gesprek met de directie, de docenten zijn tevens blij dat er iemand op reageert, er is dus duidelijk iets mis. De eerste twee begeleiders worden min of meer gepasseerd/uit hun functie geplaatst, en deze strijd gaat ten koste van de studenten.


Dan vraag ik me - net als Bona - af, wie 'levert' dan deze persoon? Ik neem aan dat de directie gewoon op de hoogte is van het handelen van deze persoon? Merkwaardig dat ze dan te kennen geven dat ze blij zijn met een reactie..

#17:  Auteur: BartL BerichtGeplaatst: di 25 jun 2013 9:45
    —
Bastiaan888 schreef:
bona fides schreef:
Bastiaan888 schreef:
Naar mijn mening mag een school niet plotseling een " onafhankelijke beoordelaar" in het leven roepen aan het eind van mijn studie. Ik leer hier niks/tot weinig van. Het demotiveert mij alleen maar op het moment, want ik wil mijn studie afronden.

Het demotiveert je, want de school doet nu opeens aan kwaliteitscontrole en je meent "recht" te hebben op een kritiekloos stempeltje?

Quote:
Mijn vraag is dus: wat zijn mijn rechten op het moment, en mocht school deze regel aan het einde van het afstudeertraject invoeren?

Het zou intussen duidelijk moeten zijn hoe wij erover denken. Als de logica je blijft ontgaan, dan is dat jammer.

Wat je kunt doen is het oordeel van de 3e begeleider inhoudelijk aanvechten: weerleg zijn kritiek, beargumenteer waarom jouw werk wél aan de (kwaliteits)eisen voldoet. Vraag de andere twee begeleiders om met de derde begeleider in overleg te treden. Maar als de derde begeleider gewoon gelijk heeft dat er iets mis is met het werk, dan zit er niet veel anders op dan aan de slag te gaan en het niveau op te krikken.



Nee, het gaat niet om de kwaliteitsronde. Sterker nog, het is juist goed dat een school werkt aan verbetering binnen de studie. Het gaat mij om het principe dat de studenten van Mei een minder zware beoordeling (de derde begeleider) hebben gekregen dan de studenten van Juni/Juli.

Dit verschil zit mij dwars, anders was ik nu ook klaar geweest. Hetgeen wat jullie bedoelen snap ik uiteraard. Het advies neem ik mee en heb ik inderdaad al ondernomen. Woensdag op gesprek met de directie, de docenten zijn tevens blij dat er iemand op reageert, er is dus duidelijk iets mis. De eerste twee begeleiders worden min of meer gepasseerd/uit hun functie geplaatst, en deze strijd gaat ten koste van de studenten. Ik zit tevens niet als enige in deze situatie.
Bedankt voor het advies en alle reacties.


Het dikgedrukte klopt niet.

Gelet op deze toelichting kun je mijn vorige advies negeren en zou ik er vanuit gaan dat je hier gewoon niets aan kunt doen. De wijze van beoordelen en de criteria voor de beoordeling worden hier niet aangepast. Er is dus in het geheel geen sprake van een zwaardere beoordeling en/of cesuur. Er worden gewoon personen vervangen en/of eventuele fouten worden gecorrigeerd.

#18:  Auteur: Mkloostra BerichtGeplaatst: di 25 jun 2013 10:48
    —
Een beooordeling door drie personen ipv twee personen vind ik wel zwaarder. Elke beoordelaar heeft een andere kijk op het stuk. De kwaliteit van het stuk wordt daardoor wel bevorderd en als het echt een goed stuk is zal het niet veel uit maken. Er worden echter niet gewoon personen vervangen maar er komt een persoon bij. Ik snap TS zijn frustratie wel, maar of er iets aan te doen is vraag ik mij af.

#19:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: di 25 jun 2013 11:56
    —
Een derde begeleider maakt het niet "zwaarder".

Een derde begeleider maakt de beoordeling wellicht wel completer. Je hebt geen recht op een incomplete beoordeling.

De ene dag zijn er geen snelheidscontroles, de andere dag wel. Je kunt je op de dag dat je de pech hebt te worden gesnapt niet beroepen op het feit dat andere automobilisten de dag ervoor niet werden gecontroleerd.

Er is een fundamenteel onderscheid tussen een wijziging van de criteria en een betere/completere handhaving van de (ongewijzigde) criteria. Tegen het eerste kun je je onder omstandigheden verzetten. Tegen het tweede niet.

Het helpt niet om dit onderscheid niet te willen zien. Anderen zien het wel.



Rechtenforum.nl -> Scriptieforum

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina Vorige  1, 2  Laat alle berichten zien
Pagina 2 van 2

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl