Werken op de Antillen, welke master meest aangewezen?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Juridische masters

#1: Werken op de Antillen, welke master meest aangewezen? Auteur: YvonneAntwerp BerichtGeplaatst: do 13 dec 2012 20:05
    —
Dag iedereen,

Ik studeer recht aan de OU, ben momenteel aan de hoofdfase bezig en dus heb ik nog even tijd om een master te kiezen.
Wat ik echt graag zou willen is mij wel duidelijk, ik heb een grote passie voor het strafrecht/strafprocesrecht. Maar ik heb begrepen dat deze richting niet meteen het meeste perspectief biedt. Te meer omdat ik er zeker van ben dat ik na mijn studie wil vertrekken. Ik denk dan aan de Antillen, omdat het recht daar vergelijkbaar is, maar vooral omdat ik er zeker van ben dat ik daar graag zou leven. Het is geen impulsieve beslissing, emigreren is voor mij belangrijker dan de keuze voor een rechtsgebied en daarom wil ik zeker goed overwegen welke master ik het best ga doen. Zodat ik mijn kansen daar op een baan in de rechtspraktijk zo groot mogelijk maak.
Zijn er mensen die werken of hebben gewerkt op de Nederlandse Antillen? Kan iemand mij zeggen welk rechtsgebied daar het meest aan de orde is? Ook andere tips/adviezen/overwegingen zijn erg welkom.

Alvast bedankt,

Yvonne

#2:  Auteur: advocaatjeleefjenog BerichtGeplaatst: vr 14 dec 2012 1:16
    —
Ik ken wel iemand die bij KPMG op Curacao heeft gewerkt. Hij zei wel dat voor wat betreft een stage Curacao erg gewild is. Ik weet niet hoe het verder zit, maar als dat ook geldt voor een gewone baan (wat me persoonlijk sterk lijkt maar je weet maar nooit) dan is er blijkbaar niet veel mogelijkheid om snel iets te vinden.

#3:  Auteur: KathyKat BerichtGeplaatst: do 25 apr 2013 14:20
    —
Op Curacao maakt het niet uit wat voor master je hebt gehaald. In Nederland is het recht zeer specialistisch. Daar is het niet zo specialistisch omdat het een klein eiland is en het is belangrijk dat je alle rechtsgebieden beheerst.

Ik zie geen problemen om met een master Strafrecht daar aan de slag te gaan.



Rechtenforum.nl -> Juridische masters

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl