Uitnodiging tot verhoor (verdacht v eenvoudige mishandeling)
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

#1: Uitnodiging tot verhoor (verdacht v eenvoudige mishandeling) Auteur: Aramsterdam BerichtGeplaatst: ma 28 feb 2011 22:52
    —
Een paar maanden geleden ben ik (op de fiets) bijna aangereden (door een auto), waarbij ik op een voorrangsweg reed en ook voorrang had moeten krijgen.

De auto reed te hard en een aanrijding kon ik alleen voorkomen door hard op de remmen te trappen. Na een opgestoken middelvinger mijnerzijds ben ik vervolgens door de auto achtervolgd en klemgereden. De bijrijder sprong uit de auto en vloog mij aan. Ik zat nog op de fiets en viel bij het afweren van zijn aanval.

Al rennend heb ik vervolgens 112 gebeld en heeft de politie gelukkig tussenbeide kunnen komen. Ik stond doodsangsten uit, maar had geen fysiek letsel, en wilde het daarom daar bij laten en heb geen aangifte gedaan.

Tot mijn grote verbazing en ontzetting ben ik nu zelf verdachte van eenvoudige mishandeling. Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar enig letsel is ontstaan, maar dit zal het geval moeten zijn, anders was de aangifte niet in behandeling genomen, toch? Desalniettemin vind ik deze gang van zaken zeer vervelend.

Mijn vraag nu: wat kan ik het best doen om mijn onschuld te bewijzen en vervolging te voorkomen?

#2:  Auteur: Koekepeertje BerichtGeplaatst: di 01 mrt 2011 6:46
    —
Shocked Shocked Ik zou langs het politiebureau gaan en om de aantekeningen van de verbalisanten vragen. Ze hebben er aanvraagformulieren voor. Wanneer een advocaat deze aanvraag doet gaat het een tikje sneller.
Een aangifte moeten ze in behandeling nemen. Als de zaak door feiten serieus wordt genomen volgt dat ze wederhoor moeten houden en dus u uitnodigen. Als jij zegt dat de bijrijder geen lichamelijke schade heeft zullen de agenten dit heus genoteerd hebben en waarschijnlijk zal hij geen medisch rapport hebben. De Officier van Justitie zal in dit geval hoogstwaarschijnlijk de zaak seponeren. Mocht hij wel bewijsbaar schade hebben dan is het een ander verhaal al heeft u alleen maar een middelvinger opgestoken. Als u wel vaker in dit soort dingen uw aandeel hebben gehad dan zal dit zeker deze wending kunnen krijgen. Aangezien de politie jouw uitnodigt hebben beide partijen niet bepaald dingen ontweken door voor het minst schade brengende handelingen te kiezen. Een voorbeeld: een inbreker die op heterdaad is betrapt door de eigenaar en schade claimt...

#3:  Auteur: Aramsterdam BerichtGeplaatst: di 01 mrt 2011 14:14
    —
Bedankt voor de reactie.

Nog nooit eerder in een dergelijke situatie terechtgekomen. Ik zie ook helemaal niet welk voordeel de andere partij heeft bij het doorzetten van de aangifte.

Ik vrees dat de andere partij, die in de bestuurder een 'getuige' had, meent sterk genoeg te staan om een compleet ander verhaal te vertellen dan de waarheid. Maar dan nog zie ik niet in welk voordeel diegene daar uit zou kunnen halen.

#4:  Auteur: Koekepeertje BerichtGeplaatst: wo 02 mrt 2011 0:37
    —
Het liefst willen diegenen natuurlijk jouw middelvinger erafhakken maar aangezien dat hen niet lukt nemen ze deze weg. Veel sterkte in ieder geval. Ik geloof nog altijd dat eerlijkheid het langst duurt.... En rechten is bijna altijd een prima zeefmiddel hiertoe...Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl