Gedagvaard en veroordeeld wegens concurrentiebeding.
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: Gedagvaard en veroordeeld wegens concurrentiebeding. Auteur: volmetvragen BerichtGeplaatst: wo 22 okt 2008 19:48
    —
Beste mensen,

Ik heb een aantal vragen, ik zal eerst wat uitleg geven.

Ik heb ca. 11 maanden voor een werkgever gewerkt, waarna we met wederzijds goedkeuren uit elkaar zijn gegaan.

Vervolgens heeft hij mij aangeklaagd vanwege overtreding van het concurrentiebeding. Ik was het hier nooit mee eens, maar de kantonrechter gaf hem toch gelijk en het beding hield stand waardoor ik hem 3500 euro schuldig was en ik mocht niet meer in zijn branche werken tot 1 januari 2009.

Nu kan ik daar nog wel overheenkomen, ik werk voor mezelf, allemaal geen probleem.

Totdat ik opnieuw werd gedagvaard, ik kreeg op 29 april 2008 een brief dat ik 7 mei voor de kantonrechter moest verschijnen. Laat ik die periode nou net op vakantie geweest zijn waardoor ik verstek heb gelaten.

Nu is het zo dat ik na elke update of uitspraak altijd een brief kreeg van de rechtsspraak met daarin het vonnis, die heb ik nu niet gehad, maar ik kreeg van de advocaat van notabene de eisende partij een kladje per mail opgestuurd met daarin het vonnis. De eis was 125.000 euro voor overtreding van het beding en de rechter was akkoord gegaan hiermee.

Nu is het zo dat er afgelopen vrijdag beslag is gelegd op mijn loon, zonder dat ik hierover ben geinformeerd. Ik heb m'n accountant gevraagd het dossier op te sturen, deze heb ik vandaag binnen gekregen en het document is 17 oktober verstuurd.

Het gaat om het astronomische bedrag van 145.000 euro en wat kleingeld. Ook zat er een brief bij waarin staat dat ik nog 4 weken heb om in verzet te komen.

Ik heb zelf deze brief dus nooit gekregen, ik wist niet dat er beslag zou worden gelegd en hoeveel, kan dat zomaar?? Ik heb gelijk het juridisch loket gebeld en morgen heb ik contact met een advocaat, maar ik wil m'n geld niet op één paard zetten dus ik wil toch even vragen of deze gang van zaken normaal is?

Kan een rechter zo'n torenhoge boete goedkeuren voor het overtreden van een beding voor iemand waar je 11 maanden bij in dienst hebt gezeten?

Bij voorbaat dank voor de reacties!

#2:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: wo 22 okt 2008 20:16
    —
Uw vraag is alleen te beantwoorden door iemand die de dagvaarding en het verdere dossier kent.

Het is hoe dan ook zaak dat u voorkomt dat de verzettermijn ongebruikt verstrijkt.

#3:  Auteur: Marco Knol BerichtGeplaatst: wo 29 okt 2008 4:42
    —
Het gaat i.c. om een verstekveroordeling. Je hebt derhalve 4 weken de tijd om verzet aan te tekenen waarbij voornamelijk van belang is dat je kunt aangeven waarom je niet bij de behandeling aanwezig was c.q. de dagvaarding nooit hebt ontvangen.
De inhoudelijke behandeling c.q. bestrijding van het vonnis komt in principe later aan de orde al kan het zeker geen kwaad deze meteen mee te nemen.
En ja, zonder tegenspraak (hetgeen in casu dus het geval was) is de civiele rechter nogal genegen de eisende partij in het gelijk te stellen. Hij/zij kan ook niet veel anders.

#4:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: wo 29 okt 2008 9:08
    —
En voor de goede orde: dat 'verzet instellen' doet u door een verzetdagvaarding, met daarin uw verweer tegen de inleidende dagvaarding, door een deurwaarder te laten betekenen.

Het betekenen dient binnen de verzettermijn plaats te vinden, u kunt zelf een roldatum kiezen waartegen u dagvaardt.

Ik neem vooralsnog aan dat deze zaak voor de kantonrechter heeft gediend en dat geval hoeft u geen advocaat in te schakelen.

Gezien het belang lijkt het mij wel raadzaam toch een deskundige in te schakelen.

#5:  Auteur: Doremi BerichtGeplaatst: vr 31 okt 2008 12:01
    —
Beste volmetvragen,

Dit is een zeer serieus geval. Als je niet in verzet gaat, dan krijgt het vonnis gezag van gewijsde. Dat houdt in dat er dan niets meer aan te doen is. Je hebt geen advocaat nodig. In theorie kan je zelf in verzet gaan, maar hoe vaak heb jij geprocedeerd in een zaak met een belang groter dan EUR 100.000?

Wacht niet. Raadpleeg onmiddellijk een advocaat!

#6:  Auteur: volmetvragen BerichtGeplaatst: vr 31 okt 2008 20:23
    —
Bedankt voor al jullie antwoorden. Ik ben al bij een advocaat geweest maar die hebben nogal een hoog uurtarief, gezien het loonbeslag wat is gelegd kan ik daar onmogelijk aan voldoen. Ook heb ik geen rechtsbijstand verzekering.

Ik zal dus zelf verzet aan moeten tekenen. Ik neem aan dat ik dit bij de kantonrechter moet doen en niet bij de deurwaarder die het beslag heeft gelegd?

#7:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: vr 31 okt 2008 20:46
    —
volmetvragen schreef:
Bedankt voor al jullie antwoorden. Ik ben al bij een advocaat geweest maar die hebben nogal een hoog uurtarief, gezien het loonbeslag wat is gelegd kan ik daar onmogelijk aan voldoen. Ook heb ik geen rechtsbijstand verzekering.

U hebt een vonnis voor uw kiezen, waarmee uw belastbaar inkomen over 2008 waarschijnlijk negatief zal zijn? Dan kunt u met een peiljaarverlegging een toevoeging aan laten vragen en op die manier goedkoop procederen.

Lukt dit niet, dan kunt u vaste tariefsafspraken maken met een advocaat of andere jurist.

#8:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: vr 31 okt 2008 23:45
    —
Het is onbestaanbaar dat je geen advocaat zou kunnen inschakelen, en nu er € 145.000 op het spel staat moet je zeker niet zelf een beetje gaan experimenteren.

Het lijkt mij dat een advocaat je moet kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn. Ga dus een gesprek aan en laat je niet bij voorbaat afschrikken door het uurtarief.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl