Master in Leiden
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Juridische masters

#1: Master in Leiden Auteur: Iseut BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 13:22
    —
Beste mensen,

ik overweeg na mijn bachelor aan de OU (waarvan het einde in zicht is) een master in Leiden te doen (burgerlijk recht). Ik heb begrepen dat colleges voor deeltijdstudenten op de Campus Den Haag worden gegeven.

Heeft iemand ervaring met masters in Leiden in het algemeen en overstappen na de bachelor naar Leiden en de deeltijdvariant in het bijzonder?

groeten,
Iseut

#2:  Auteur: cia76 BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 13:59
    —
Hoi Iseut,

Geen ervaring daarin, maar wel een vraag aan je. Waarom doe je je master niet aan de OU? Heeft dat een speciale reden?

#3:  Auteur: Iseut BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 16:47
    —
Hoi Cia,

Ik heb nog geen beslissing genomen. Ik vind de reguliere master van de OU niet zo interessant en veel te breed. De keuzevrijheid is dankzij de invoering van het vak Voorbereiding Scriptie en allerlei andere verplichte vakken praktisch nul. Ik wil mij juist wat meer specialiseren.

Wel overweeg ik serieus om een vrije master rechten aan de OU doen. Dan kun je het programma zelf samenstellen (keuze!) en kom je, gesteld dat je je master helemaal vult met juridische vakken van het juiste niveau, ook nog in aanmerking voor civiel effect.

Leiden heeft als voordeel dat het een grote rechtenfaculteit heeft (dus veel keuze!) en goed staat aangeschreven (er zijn tenslotte nog steeds mensen die de OU verwarren met de volksuniversiteit). Ik woon er bovendien vlakbij. En het is weer eens wat anders om colleges en werkgroepen te lopen. Vooral werkgroepen waar de diepte in wordt gegaan, zie ik graag in de masterfase.

Maar zoals gezegd: ik ben in de oriëntatiefase en het kan nog alle kanten op. De zelfstudie bevalt mij namelijk ook prima.

Iseut

#4:  Auteur: jacq BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 18:37
    —
Iseut schreef:
Hoi Cia,

Wel overweeg ik serieus om een vrije master rechten aan de OU doen. Dan kun je het programma zelf samenstellen (keuze!) en kom je, gesteld dat je je master helemaal vult met juridische vakken van het juiste niveau, ook nog in aanmerking voor civiel effect.



Hee, ik wist niet dat dat kon, waar kan ik daar informatie over vinden op de ou-site, heb je toevallig een link?

groet,
jacq

#5:  Auteur: Iseut BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 20:44
    —
Hoi Jacq,

de informatie zit zeer diep. Je zou haast denken dat de OU er niet te veel ruchtbaarheid aan wil geven Very Happy

Ik heb hierover gemaild met de verantwoordelijke persoon in Heerlen. Zij vertelde dat de vrije master rechten geen ruimte biedt voor aanschuifonderwijs. Verder vertelde ze dat alle verplichte vakken voor civiel effect in de bachelor zitten. Voor de master geldt dan alleen de eis van 60 ECTS aan juridische vakken op masterniveau.

De precieze algemene voorwaarden voor een vrij WO staan in het gelinkte document.

http://www.ou.nl/Docs/Studie-informatie/0607/web%20infoset%20vrij%20master%200708.pdf

Iseut

#6:  Auteur: jacq BerichtGeplaatst: di 22 jan 2008 21:01
    —
Hoi Iseut,

Heel erg bedankt voor de info. Dat biedt weer enig perspectief. Ik ga me er eens goed in verdiepen.

groet,
jacq

#7:  Auteur: cia76 BerichtGeplaatst: wo 23 jan 2008 20:17
    —
Hoi, ook bedankt van mij! Sorry dat ik geen antwoord op jouw vraag heb. Misschien weet Bona Fides iets want die zit ook in Leiden.

#8:  Auteur: Nobility BerichtGeplaatst: do 24 jan 2008 14:49
    —
Ben zelf nog bezig met de Bachelor-fase in Leiden, geen ervaring, maar ik denk dat het beste advies is om contact op te nemen met een studie adviseur van de universiteit.

#9:  Auteur: Iseut BerichtGeplaatst: do 24 jan 2008 15:04
    —
Hoi Nobility,

dat heb ik natuurlijk gedaan, maar veel verder dan: kijk maar eens naar het studieprogramma is het nog niet gekomen.

Ik ben gewoon benieuwd naar ervaringen van studenten.

Iseut

#10:  Auteur: Babsie BerichtGeplaatst: za 28 jun 2008 10:35
    —
Beste Iseut,

Ik ben zelf avondstudent in Leiden (Campus Den Haag) en ben hier over het algemeen erg tevreden over. Het onderwijs in het burgerlijk recht, de master die jij misschien wilt gaan volgen, is prima: goede docenten, goede colleges en goed studiemateriaal. De master civiel recht behoort echter wel tot de zwaardere; veel contactavonden, werkstukken, referaten. Je kan het programma in een jaar volgen, maar dat is bijna niet te combineren met een baan van 4 of 5 dagen per week. Het is echter niet onmogelijk, want sommige mensen met voltijdbaan doen die master wel in een jaar.
Bij mij speelde eigenlijk het omgekeerde; ik wilde mijn master misschien aan de OU gaan volgen vanwege een mogelijke verhuizing. Maar ik denk dat ik er toch maar van afzie want ik zou de colleges erg missen. En natuurlijk staat een master van Leiden wel mooi op het cv.
Ik wens je veel succes met je beslissing! (of ben je inmiddels al ingestroomd in de master?)

#11:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: do 24 sep 2009 23:07
    —
Heeft iemand ervaringen in het combineren van twee masteropleidingen. Ik kan maar niet kiezen. Altijd al wilde ik strafrecht gaan doen, en die ga ik ook zeker doen. Maar ik wil ook graag een masteropleiding civiel recht doen. Is het een beetje te doen, om 2 masters te gelijk te doen, eventueel met een uitloop naar 1.5 jaar. Ik zat er aan te denken om in ieder geval alles van Strafrecht te doen en eventueel de restanten van Civiel dan in deeltijd af te maken.

#12:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: vr 25 sep 2009 6:46
    —
Een master in 1 jaar is al best pittig, tenzij je er niet bij werkt, natuurlijk. Of de combi straf-civiel heel handig is is een tweede. Het zijn toch andere denksystemen. Misshien kun je ze dus beter na elkaar doen.

#13:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: vr 25 sep 2009 9:35
    —
Daarom wil ik het ook in 1.5 jaar doen. Ik werk inderdaad nog niet. Behoudens een bijbaan en wat nevenactiviteiten. Mijn eerste prioriteit is zoiezo strafrecht, maar daarnaast wil ik ook civiel doen.



Rechtenforum.nl -> Juridische masters

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl